1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri
Trendlerdeki Yazı

Dünyanın En Pahalı İş Jetleri

Dünyanın En Pahalı İş Jetleri
0

Dünyanın En Pahalı İş Jetleri

Havayolu ulaşımı uzak mesafelerin kat edilmesi adına en doğru ulaşım seçeneği. Her yıl milyonlarca insan havayolu ulaşımı ile farklı şehirlere ya da ülkelere gidiyor. Dünyanın zengin insanları arasında yer alan kişiler ise kendi özel jetleri ile bu uçuşları gerçekleştirmekte. Sizin için dünyadaki en pahalı jetleri listeliyoruz.

5- Gulfstream G650ER

2021 senesinde elde edilen istatistiklere göre Gulfstream G650ER zenginlerin son dönemde sıklıkla tercih ettiği modellerden bir tanesi. 71,5 milyon dolarlık değeri ile listemizin beşinci sırasında kendisine yer bulan bu muhteşem jet 12 kişilik bir yolcu kapasitesine sahip.

Şuanda dünyada 40 adet bulunan bu jetin içerisinde özel deriler, ince ahşap kaplamalar ve taş işçilikleri yer alıyor. Bütün bunlar jetin değerini yükselten etmenler arasında gösterilmekte.

4- Borbardier Global 7000

73 milyon dolar değere sahip olan Borbardier Global 7000 listemizdeki bir diğer özel jet. 10 yolcu kapasitesine sahip olan bu jette 4 farklı yaşam alanı ve 6 kişilik, geniş bir yemek masası bulunuyor. Kabinden dışarıyı izlemek ve uçsuz bucaksız gökyüzünün keyfini sürmek isteyen kişiler için pencereleri oldukça büyük ebatlarda üretilmiş. İçerisinde özel bir sinema sistemi de mevcut. Uzun uçuşlarda harika bir film keyfi sürmek de mümkün.

3- Boeing 757

İlk etapta yolcu uçağı olarak üretilmiş olan Boeing 757 eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından satın alındı ve özel jet olarak kullanılıyor. 100 milyon dolar değerinde olan bu harika uçağın içi tamamen değiştirilmiş ve özel olarak dizayn edilmiş durumda.

İçerisinde çok sayıda yaşam alanı bulunduran bu jetin banyosu ise 24 karat altın ile kaplandı. İçerisinde yer alan mobilyaların tamamı bu uçağa özel olarak üretildi. Uçağın içerisinde yer alan ana yatak odasında oldukça büyük bir çift kişilik yatak mevcut. Konfor için her şey düşünülmüş durumda.

2- Airbus A340-300

Rusya’nın en zengin insanı olarak tanınan Alisher Usmanov tarafından satın alınan Airbus A340-300 dünyanın en pahalı jetleri sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Satın alım aşamasında uçağa 238 milyon dolar ödenmesi bu jetin ne kadar muhteşem olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca satın alındıktan sonra iç kısmı özel olarak dizayn edildiği için değeri daha fazla arttır. Şuan ki değerinin 350 milyon dolara yakın olduğu belirtiliyor.

1- Airbus A380

Listemizin ilk sırasında ise Airbus A380 bulunuyor. Bir süre havayolları filosunda yolcu uçağı olarak hizmet veren bu uçak Prenst Talal bin Alawaleed tarafından satın alındı. Suudi yatırımcı bu uçağı satın alırken tam 600 milyon dolar ödeme gerçekleştirdi.

Satın almada ödenen bu ücret Airbus A380’i en pahalı jetler klasmanının ilk sırasında taşırken rakiplerinin çok daha önünde yer almasını sağladı.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir