1. Anasayfa
  2. Uçak Kazaları

Düşürülen Ukrayna Yolcu Uçağı İçin Temsilciler Bir Araya Geldi

Düşürülen Ukrayna Yolcu Uçağı İçin Temsilciler Bir Araya Geldi
Düşürülen Ukrayna Yolcu Uçağı
0

Düşürülen Ukrayna Yolcu Uçağı Tekrar Gündemde

İran Havacılık Kurumu, düşürülen Ukrayna yolcu uçağı ile ilgili ülkelerin temsilcileriyle bir toplantı düzenledi. İran havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklama da “8 Ocak’ta İmam Humeyni Havalimanına yakın bir alanda Ukrayna yolcu uçağının düşürülmesi olayının detaylı araştırılması kapsamında ilgili ülkelerle toplantı yapıldı.” ifadelerini kullanıldı.

Toplantı telekonferans yöntemi ile yapıldı. Toplantıya uçağın üretildiği ülke olan Amerika, şirketin bağlı olduğu Ukrayna, enkaz alanında detaylı çalışmalarda bulunan Fransa ve hayatını kaybeden yolcular için Kanada, İngiltere, İsviçre ve Almanya katıldı.

İran Havacılık Kurumu yaptığı açıklamada meydana gelen düşürülme olayı ile ilgili detayların bir araya getirilip bir rapor halinde ülkelere sunulacağı bilgisini aktardı.

Bir taslak halinde sunulacak olan rapora kaza çalışmalarına katılan ülkelerde ekleme yaparak İran Havacılık Kurumu’na aktarabilecek. Kazanın detaylı incelenmesine dair raporun 2 ay sonra yayınlanacağını belirtildi.

8 Ocak sabahı Kiev’e gitmek üzere havalanan Ukrayna Hava Yollarına ait “Boeing 737” tipi yolcu uçağı, Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalandıktan kısa bir zaman sonra düşmüş ve uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

Düşürülen Ukrayna Uçağına Ait Görüntüler

Ukrayna Hava Yollarına ait “Boeing 737” tipi yolcu uçağı düşürüldükten sonra tanınmaz hale geldi. Param parça bir halde bulunan uçaktan ne yazık ki kurtulan olmadı.

Böyle Düşürülmüştü

176 kişinin hayatını kaybettiği Ukrayna Hava Yollarına ait “Boeing 737” tipi yolcu uçağına ait düşürülme görüntülerine ulaşılmıştı. Yapılan araştırmalara göre 30 saniye ara ile 2 adet füzenin ateşlendiği ve ikisinin de uçağa isabet ettiği saptandı. İran’dan ise uçağın yanlışlıkla düşürüldüğüne dair hızlı bir cevap gelmişti.  Olay ile ilgili araştırmalar ise hala devam ediyor.

Dilerseniz ”THY Kayıp Kargo Davası Sonuçlandı” haberimize de BURADAN ulaşabilirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir