1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

Qantas’dan Yolculara Aşı Şartı Geliyor!

Qantas’dan Yolculara Aşı Şartı Geliyor!
Qantas'dan Yolculara Aşı Şartı Geliyor!
0

Aşı Yoksa Uçuş Yok!

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, uluslar arası seyahatlere aşı şartı getiriyor.

Avustralya’lı şirket Qantas aşı uygulaması ile yeni bir tartışma başlattı. Ünlü hava yolu şirketi uçuş koşullarını değiştireceğini bildirdi. Bu uçuş koşulları ise dünyanın bir numaralı gündem konusu olan Covid-19 aşısını kapsıyor.

Qantas yaptığı açıklama da uluslar arası seyahat eden yolculara covid-19 aşısı olma şartını getireceğini bildirdi. Bu uygulama ile bir ilke imza atan Qantas’ın CEO’su ” Uluslar arası alanda seyahat edecek her yolcumuzdan Covid-19 aşısı yaptırmasını rica edeceğiz ve ayrıca bunu belgelemesini isteyeceğiz. Tabi ki bu durum şu an için uygulanacak bir sistem değil. Aşı çalışmalarındaki gelişmeler, kabul eden bölgelerin koşulları ve aşının yaratacağı etkiler gibi unsurlar netleşince alacağımız bir karardır. Fakat tüm şartlar oturduğunca aşı şartını mutlaka koyacağız’ dedi.

Bu açıklamadan sonra binlerce yolcu tepki gösterdi. Aşı uygulaması her ne kadar hemen devreye sokulmayacak olsa da birçok kesim aşı olmak zorunda olmadığını da söylüyor. Ayrıca aşının ne kadar etkili olacağı, yeterli sayıda olup olmayacağı ve yan etkileri gibi nedenlerin belirsizliğinden dolayı şirket bazı kesimlerden tepki aldı.

Bunun yanında Qantas hava yolu şirketini destekleyende büyük bir kitle mevcut. Covid-19 aşısının devreye sokulması ile bulaş riski minimuma indirilmiş olacak. Şirket bu uygulama ile seyahat güvenliğini maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Ayrıca Covid-19 aşısı yeterli sayıda üretildiğinde tüm hava yolu şirketlerinde zorunlu hale gelebileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Tabi bu uygulamaların uzun bir süreci kapsayacağı tahmin ediliyor. Qantas hava yolu şirketin aşı olma şartı konusunda oldukça kararlı olduğu da dikkat çekti.

Dilerseniz ”Milli Turbojet Son Aşamada!” haberimize de BURADAN ulaşablirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir