1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

Kapadokya’da Balonlar Yoğun Sis Arasında Uçuş Yaptı

Kapadokya’da Balonlar Yoğun Sis Arasında Uçuş Yaptı
Kapadokya balonlar
0

Fantastik Görünüm

Nevşehir’in turistik bölgesi Kapadokya’da balon uçuşları yoğun sis altında gerçekleşti.

Nevşehir ilinin turistik beldesi Kapadokya, her yıl on binlerce turisti ağırlıyor. Gezilecek ve görülecek bir çok bölgesi bulunan Kapadokya, tarihi ve kültürel mirasları ile biliniyor. Bölgenin ayrıca UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde de bulunduğunu belirtmek isteriz.

Kapadokya’nın turistler tarafından büyük ilgi görmesinin en büyük nedenlerinden biride balon uçuşlarıdır. Aynı anda havalanan onlarca balon, adeta gökyüzünde görsel bir şölen yaratıyor. Bunun yanında misafirlerine de harika bir manzara ve gezi deneyimi sunuyor.

Balon uçuşlar genellikle sabah 06:00-07:00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Bunun nedeni de güneşin doğuşunu görmek ve harika manzaraya tanıklık etmek. Ancak bu kez misafirleri farklı bir sürpriz bekliyordu. Sonrası ise ilginç bir deneyim oldu.

Bu sefer balon uçuşları esnasında havada yoğun sis hakimdi. Görüş alanları kısıtlanan turistler fantastik bir gezi ile karşı karşıya kaldı.  Uçuşlara katılan turistler, senede ortalama 300 gün uçuş yapılabilen Kapadokya’da karşılaştıkları manzarayı fotoğrafladı. Uçuşa katılan Ukraynalı turist Yevgeniy Kondratenko, ilk kez geldiği Kapadokya’da balon turuna katılmanın heyecanlı olduğunu belirtti.

Peribacalarıyla kaplı vadiler resmen sisli hava ile bütünleşti. Vadilerin üzerinde gerçekleşen uçuşun ilginç bir deneyim olduğunu dile getiren turist Kondratenko, “Kapadokya çok iyi bir manzaraya sahip. Balon turuna katılarak etrafı kuş bakışı izlemek muhteşem ama sis arasında uçmak ise çok daha fantastik bir durum.” dedi.

Zaman zaman görüş mesafesinin 150 metreye kadar düştüğü Kapadokya’da, günün ilk ışıklarıyla Göreme beldesinden yükselen sıcak hava balonları yaklaşık bir 60 dakika süren turdan sonra farklı vadilere iniş yaptı. Bu uçuş tüm ziyaretçiler tarafından unutulmayacak bir anı olarak kaldı.

Dilerseniz ”ABD’den Nükleer Bomba Testi!” haberimize de BURADAN ulaşablirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir