1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

2020 Uçak Mühendisliği Taban Puanları Ve Bölüm Hakkında Bilgiler

2020 Uçak Mühendisliği Taban Puanları Ve Bölüm Hakkında Bilgiler
0

Ülkemizde, her yıl çok sayıda vatandaş üniversite sınavına girmektedir. Bu kişiler, genel itibarıyla ilgilendikleri alanlardaki bölümleri tercih etmektedir. Uçak mühendisliği bölümü de kişilerin ilgi duyabilecekleri, okurken keyif alabilecekleri bölümler arasında yer almaktadır. Peki, uçak mühendisliği bölümünü okumak isteyen kaç kişi, bu bölüm hakkında yeterli bilgiye sahip? Eğer, uçak mühendisliği bölümünü okumak istiyorsanız ve bölümle ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, tam da doğru adrestesiniz demektir…

O halde, uçak mühendisliği bölümü nedir? Bu bölümü tercih etmek isteyen kişilerin kaç puan alması gerekmektedir? Ülkemizde hangi üniversitelerde bu bölüm bulunmaktadır? Detayları yazımızda bulabilirsiniz…

Uçak Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler

Uçak mühendisliği bölümü, havada seyir halinde olan bütün araçların gerek tasarlanması gerekse inşa projelerinin hazırlanması, bununla birlikte hem üretilmesi hem işletilmesi hem de bakım ve onarım teknolojisi konularında eğitim ve de araştırma yapmaktadır.

Uçak mühendisliğini tercih edecek olan kişilerin, genel akademik yeteneğe sahip olması gerekmektedir. Aynı zamanda bu kişiler fizik, kimya, matematik ve astronomi alanlarına da ilgi duymalıdır. Bu bölümü okumak isteyen bireylerin, çok iyi şekil çizebilmesi, üretken olması, sabırlı ve dikkatli olması, diğer kişilerle de uyum içinde olması gerekmektedir.

Kişiler bu bölüme, sayısal puan türü ile yerleşebilmektedir. Uçak mühendisliği bölümünü başarıyla bitirip mezun olan vatandaşlar, ‘uçak mühendisi’ unvanına sahip olmaktadır. Bu kişiler, pek çok alanda da çalışma fırsatına sahip olmaktadır. O alanları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Türk Hava Yolları (THY)
  • Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)
  • Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE)
  • Kara ve hava kuvvetlerine bağlı olan ana bakım ünitelerinde
  • Birtakım özel hava yolu şirketlerinde

Uçak mühendisliğinden mezun olan kişiler, yukarıda belirtmiş olduğumuz yerlerde temel eleman olarak çalışabilmektedir. Ayrıca bireyler, almış oldukları eğitim sayesinde makine mühendisleri sahalarında da kolaylıkla çalışabilmektedir. Bu bölümden mezun olan kişilerin kendi alanlarında çalışabilmesi durumu da, ülkemizin şartlarına göre günden güne artmaktadır. Aynı zamanda kişiler, yurt dışında da kolayca iş bulma imkanına da sahip olmaktadır.

Uçak Mühendisliği Taban Puanları 2020

Uçak mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyenler, bu bölümün 2020 taban puanlarını da bir hayli merak etmektedir. Bizler de, hangi üniversitelerde bu bölümün olduğunu ve uçak mühendisliği bölümünün taban puanlarını sizler için derledik.

İşte, o üniversiteler ve uçak mühendisliği taban puanları…

İstanbul Teknik Üniversitesi – 502,96542

Türk Hava Kurumu Üniversitesi (Ankara) Burslu – 476,38122

Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya) – 431,37608

Türk Hava Kurumu Üniversitesi (Ankara) Yüzde 50 indirimli- 428,27633

Erciyes Üniversitesi (Kayseri) – 423,62004

İstanbul Gelişim Üniversitesi – Burslu 422,07109

Girne Üniversitesi (KKTC-Girne) – Burslu 391,71425

Türk Hava Kurumu Üniversitesi (Ankara) Ücretli – 340,6868

İstanbul Gelişim Üniversitesi Yüzde 50 indirimli – 315,45805

İstanbul Gelişim Üniversitesi Yüzde 25 indirimli – 273,85842

Girne Üniversitesi (KKTC-Girne) Yüzde 50 indirimli- 261,0754

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir