1. Anasayfa
  2. Uçaklardan Haberler

İnsansız Hava Aracı İçin Ortaklık Sağlandı

İnsansız Hava Aracı İçin Ortaklık Sağlandı
ABD
0

İmzalar Atıldı

ABD, insansız hava aracı prototipleri üretmek için 3 şirket ile anlaşma imzaladı.

Özellikle 2020 yılında insansız hava araçları birçok basın kuruluşunda gündem oldu. Türkiye’de bu projelerde büyük başarılar elde eden ülkelerden biri olarak yer alıyor. ABD’de bu konuda bir hale yaparak 3 şirketle anlaşma imzaladı.

Bu anlaşmaya göre ABD Hava Kuvvetleri’ne savaş uçakları ile birlikte kullanılabilecek prototip çalışmalarına başlanacak

ABD Hava Kuvvetleri, savaş uçaklarıyla birlikte operasyonlara katılabilecek, yapay zeka pilotlu insansız uçak projesi için prototip üretmek üzere üç şirketle 77,8 milyon dolarlık büyük bir anlaşma yaptı.

Amerika 24 ay içinde “Skyborg” programı kapsamında prototip üretmeleri için, ünlü havacılık şirketlerinden biri olan Boeing ile 25 milyon 748 bin 180 dolar, General Atomics Aeronautical Systems ile 14 milyon 317 bin 933 dolar ve Kratos Unmanned Aerial Systems ile 37 milyon 771 bin 577 dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Yapılan açıklamalarda prototiplerin 2021 mayıs ayında teslim edileceği belirtildi. Temmuz ayından sonra ise deneme uçuşlarına başlanacağı söylendi.

Yapılacak olan denemelerde, insansız uçağın insanlı uçaklarla uçuş yeteneklerinin yanı sıra yapay zeka pilotaj sistemlerinin de test edileceği söylendi.

Skyborg insansız uçak programı, ABD Hava Kuvvetlerinin geleceğe yönelik yüksek teknoloji tabanlı üç programından biri olarak yer alıyor.

Savaş pilotları ile kol uçuşu yapabilecek şekilde tasarlanan ve yerden kumanda edilmeden yapay zeka pilotu ile uçacak olan bu sistemlerin, tehlikeli hava operasyonlarında kullanılması amaçlanıyor.

Dilerseniz ”2 Yaşındaki Çocuklarına Maske Takmayan Aile Uçaktan Atıldı” haberimize de BURADAN ulaşabilirsiniz.

 

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir