1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

THY Çalışanlarının Merakla Beklediği Kararlar Belli Oldu

THY Çalışanlarının Merakla Beklediği Kararlar Belli Oldu
0
Türk Hava Yolları’nda çalışanların merakla beklediği ikramiye ve kesinti konusu dün itibariyle netlik kazandı.

Dün gerçekleştirilen Türk Hava Yolları Genel Kurul’un ardından bugün de çalışanlarla ilgili yeni bir karar alındı. Buna göre; Nisan ayında ödenecek ikramiyeler ve maaş kesintisiz olarak çalışanların hesaplarına yatırılacak. Ancak yıl sonuna kadar başka ikramiye ödemesi yapılmayacak.

Bunun dışında, mesai süresinin ve buna bağlı olarak ücretlerin Nisan ayında %20, Mayıs ve Haziran aylarında %10 seviyesine düşürülmesine karar verildi. Alınan kararda %80 ve %90 oranındaki ücret kaybının telafisi amacıyla İŞKUR ile yapılan anlaşma da hatırlatıldı.

İşte alınan kararların tamamı:

Mart ayı maaşı ile yılın ilk 3 ayına tekabül eden ikramiye ödemeleri 8 Nisan’da kesinti olmaksızın tam olarak yapılacaktır.

Nisan ayında (yıllık izinlerimizin bittiği 6 Nisan tarihinden itibaren) Ortaklığımızda %20, Mayıs ve Haziran aylarında %10 kapasite ile çalışma yapılacak, buna mukabil maaşlarımızın Nisan ayında %20’si, Mayıs ve Haziran aylarında %10’u Ortaklığımız tarafından mutat maaş olarak yatırılacak, çalışanların ücret kaybı da 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun Ek-2 maddesindeki ilkeler çerçevesinde İŞKUR tarafından İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacaktır.

Bahsi geçen uygulama Sayın Genel Müdürümüz dâhil tüm yöneticileri de kapsamaktadır. Ayrıca Yönetim Kurulu üyelerimiz için de geçerli olacak aynı kesintilere
ilave olarak, YK üyelerimiz üç ay boyunca hiç huzur hakkı almayacaklardır.

Kararların iş düzenimize yansımaları (6 Nisan 2020 tarihinden itibaren):

İkinci bir duyuruya kadar, fiilen ofise gelme zorunluluğu bulunmamaktadır, günlük çalışmalara evden devam edilebilecektir. Gerekli hallerde ofise gelmek/ofiste çalışmak için herhangi bir engel yoktur. Hukuk Müşaviri ya da II. Hukuk Müşavirleri tarafından istisnai hallerde fiilen ofise gelinmesi talep edilebilecektir.

İş tevzileri normal seyrinde EBYS üzerinden (istisnai olarak e-posta ile) yapılmaya devam edileceği gibi, tevzi edilen işlerin sorumluluğu da devam etmektedir.

Hâkimler ve Savcılar Genel Kurulu’nun 30 Mart 2020 tarihli kararı da dikkate alındığında, 30 Nisan 2020 tarihine kadar (çok istisnai haller dışında) duruşma
yapılması beklenmediğinden ve yeni dava işlerinin de oldukça sınırlı olması beklendiğinden, sorumlu olunan dava dosyalarının takibi ve gerekli iş ve işlemler
UYAP üzerinden yapılabilecektir.

Hukuk Müşavirliğimizin EBYS, JIRA ve e-posta üzerinden yürütülen işleri mutat olduğu üzere takip edilmeye devam edilecektir.

Tüm arkadaşlarımızın, bu dönemi birikmiş işlerin eritilmesi için bir fırsat olarak değerlendireceklerine, mesleki ve etik sorumluluğumuzu %20 veya %10 mesai süresi ile sınırlı tutmayacaklarına, “bayrak taşıyıcı” şirketimize karşı vefa bayrağını yere düşürmeyeceklerine olan inancımız tamdır.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir