1. Anasayfa
  2. Uçaklardan Haberler

Niğde Teknopark’da Fidan Diken Drone Tasarlandı!

Niğde Teknopark’da Fidan Diken Drone Tasarlandı!
Fidan Diken Drone
0

Fidan Dikiyor!

Niğde Teknopark’da üniversite öğrencisi tarafından benzersiz nitelikte bir drone tasarlandı

Ülkemizden dört bir yanından İHA projeleri gelmeye devam ediyor. Niğde’de bir üniversite öğrencisi olan Utkucan Uyanık görülmemiş bir projeye imza attı. Fidan diken drone tasarlayan genç bu eşsiz icadı ile büyük takdir topladı.

Özellikle kırsal bölgelerde ulaşılması zor alanları hedefleyen projenin, fidan dikim faaliyetlerinde kullanılması planlanıyor. Üniversite öğrencisi Utkucan Uyanık projesini ”Ağaçlanan Drone” olarak adlandırıyor ve Drone’un ön çalışmalarına da başlattığını belirtiyor.

Başarılı üniversite öğrencisi fidan diken drone projesini tamamen kendi imkanları ile geliştirdiğini belirtti. Yaptığı açıklamada ”Projemi insansız hava aracını baz alarak hazırladım. Drone, içinde fidan bulunan organik malzemeden üretilen kapsülleri belirli bir yükseklikten bırakıyor. Fidan kapsülleri de yüksek irtifadan hızlı bir şekilde çarparak toprağa saplanıyor. Fidanı koyduğumuz malzemeler organik olduğundan dolayı doğaya zarar vermiyor. Malzemeyi ve drone’u tamamen kendim ürettim. Teknopark’ta da uçuş denemeleri yaptık” dedi.

Teknik Özellikler

Drone teknik bakımdan oldukça etkili özelliklere sahip. Cihaz 30 dakika havada kalabiliyor. Kameradan anlık görüntü alarak topladığı verileri sunabiliyor. Cihaz şuan 4 fidan bırakabiliyor. Utkucan Uyanık ilerleyen zamanlarda daha büyük bir cihazla daha fazla fidan sayısı hedefliyor.

Uytkucan Uyanık açıklamasının devamın da ”Projemi ekstrem ağaçlandırma işlemleri için geliştirdim” şeklinde konuştu. Uyanık, cihazın şu an ortalama 500 metre yüksekliğe çıkabildiğini, 2 kilometrelik de menzili olduğunu ifade etti.

Dilerseniz ”Gazipaşa-Antalya Havalimanı ACI World Sertifikası Aldı” haberimize de BURADAN ulaşablirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir