1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

Yeni Bir Hava Yolu Şirketi Geliyor!

Yeni Bir Hava Yolu Şirketi Geliyor!
flyr
0

Avrupa’da Büyük Girişim

Küresel çapta krizin hakim olduğu bu dönem de büyük bir girişim olarak yeni bir hava yolu şirketi kuruluyor.

Covid-19 dünya çapında yediden yetmişe herkesi ve her sektörü fazlasıyla olumsuz etkiledi. Böyle bir durumda yeni bir girişim haberi geldi

Üstelik bu girişim haberi havacılık sektöründen duyuldu. Ekonomik olarak büyük darbe alan havacılık sekötründe yeni bir hava yolu şirketi kurulacağı haberi geldi.

Bahsi geçen hava yolu şirkenin ismi FLYR olarak belirtildi. Norveç merkezli hava yolu şirketinin 2021 senesinin ortasında lansman yapması bekleniyor. Üstelik FLYR havayolu şirketinin CEO’su ve 30 kişilik ekibi de hazır.

Şirketin kurucu ismi olarak Erik G. Braathen gösterildi. Kurcu özellikle şirketin Norveç iç pazarında büyük bir rol üstleneceğini ve diğer Avrupa bölgeleri arasında köprü niteliği taşıyacağını söyledi.

Şirketin kuruluş amacı olarak uçmayı kolaylaştırmayı düşündüğü ve tüm işlemlerin kolay bir şekilde yapılacağı belirtildi. Rezervasyon ve diğer tüm işlemlerin sadece internet siteleri üzerinden yapılacağını belirten şirketi kurucusu Braathen, kolaylığı ve sadeliği ön plana çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kurucu Braathen, havacılık sektörünün yeni isimlerden biri değil.  2004 -2009 seneleri arasında Norwegian’da yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunmuştu. Bu da dahil olmak üzere birçok alanda görev yaptı. Son olarak SAS tarafından satın alınan Braathens SAFE’i de on sene boyunca yönetti.

FLYR şirketinin 2021 senesinde görevine başlayacak olan CEO’su Tonje Wikstrøm Frislid, Norwegian’da 10 senedir görev yapıyordu. Yeni şirketin ilerleyişi ve avantajları ise merakla bekleniyor.

Dilerseniz ”İnsansız Hava Aracı İçin Ortaklık Sağlandı” haberimize de BURADAN ulaşabilirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir