1. Anasayfa
  2. Uçaklardan Haberler

Almanya’da Uçuşlar %56,2 Düştü

Almanya’da Uçuşlar %56,2 Düştü
Almanya
0

2019’a Göre Büyük Gerileme Var

Almanya’da uçuşlar 2019 verilerine göre %56,2 düştü.

Covid-19 salgını her sektörde olduğu gibi havacılık sektörünü de büyük ölçüde etkiledi. Almanya’da korona virüsten etkilenen ülkeler arasında en başlarda yer alıyor.

Uçuşlar 2019 verilerine göre yüzde 56,2 düşerek 1,46 milyon ile 31 yıl önceki seviyeye kadar geriledi. 2020 yılı özellikle hava yolu şirketleri için oldukça zor bir sene oldu. Bunda kısıtlamaların etkisi oldukça büyük.

Aşı çalışmalarının hız kazanması ve birçok ülkeye gönderilmesi ile 2021 senesinin ekonomik açıdan biraz daha iyi olacağı düşünülüyor. Ancak tam verimin alınması için henüz erken.

Almanya’da hava trafik kontrolünden sorumlu olan Deutsche Flugsicherung (DFS), 2020 senesine ait hava yolu trafiği verilerini açıkladı. Bu verilere göre, korona virüs kısıtlamaları nedeniyle geçen yıl uçuşlar 2019 yılına göre yüzde 56,2 düşerek 1,46 milyona düştü. Almanya’da 1989’da 1,47 milyon uçuş yapılmıştı.

DFS açıklamasında, Almanya’da tüm hava limanlarının korona virüs salgınından olumsuz etkilendiği, ülkede iki büyük merkez olan Frankfurt ve Münih’in büyük oranda kayıplar yaşadığı belirtildi. Hava kargo taşımacılığında yalnızca küçük düşüşler olduğuna işaret edilen açıklamada, DFS’nin, Korona virüse karşı aşıların başarılı bir şekilde geliştirilmesi ve bazı bölgelerde ilk aşıların yapılmasına karşın hava trafiğinin hızlı bir şekilde iyileşmesini beklemediği kaydedildi.

DFS Genel Müdürü Dirk Mahns, konuya dair yaptığı değerlendirmelerde, birçok ülkede korona virüs vaka sayısının yükselmesi ve giderek genişleyen seyahat yasaklarından ötürü özellikle yolcu trafiğinin ciddi şekilde etkilendiğini söyleyerek, hava trafiğinin eski dönemlerine ulaşmasının 2025 yılına kadar süreceği öngörüsünde bulundu.

Yasakların kalkması ve vakaların azalması ile mutlaka ilerleme kaydedilecektir. Ancak Almanya’da bulunan hava yolu şirketlerinin şuan korona virüsün olumsuz etkisine karşı nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor.

Dilerseniz ”Hamile Kadın Havalimanında Kriz Çıkardı” haberimize de BURADAN ulaşabilirsiniz

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir