1. Anasayfa
  2. Uçaklardan Haberler

Askeri Uçak Afganistan’dan Boş Döndü

Askeri Uçak Afganistan’dan Boş Döndü
0

Dev askeri uçak Afganistan’dan boş şekilde dönüş yaptı. Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi sonrasında ülkeden çıkmak isteyenler havalimanına akın etmişti. ABD ve İngiltere de tahliyelerin başarılı şekilde yürütüldüğünü açıklamıştı. Ancak bir uçaktan alınan görüntüler tahliyelerin başarılı şekilde yürütülmediğini gösterdi.

Uçağın İçi Boş Kaldı

Taliban güçlerinin Afganistan yönetimini ele geçirmesi sonrasında binlerce Afgan panik halinde ülkeden çıkışın yollarını arıyor. Ülkeden kaçmak ve kendilerine daha iyi bir gelecek kurmak isteyen Afganlar havalimanında bulabildikleri uçaklara binmek istiyor. Yaşanan izdiham sonrasında insanlar hayatını kaybederken ABD ise tahliyelerin başarılı şekilde yürütüldüğünü açıklamıştı.

Ancak sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Afganistan’dan kalkan uçakların içinin boş kaldığı görüldü. Önceki günlerde kalkış yapan İngiliz nakliye uçağının içinde boş koltuklar dikkat çekti. Eski bir İngiliz askerin hamile eşinin taşınması için kalkış yapan uçağa başka yolcu alınmaması tepki odağı oldu.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ise tüm fırsatları ülke olarak değerlendirdiklerini ve tek bir koltuk bile boşa gitmediğini daha önceden ifade etmişti.

Taliban’dan kaçmak isteyenlere dönük böyle bir anlayışın baskın olması sosyal medyada büyük tepki gördü.

Uçaktan Düşenler Olmuştu

Taliban’ın yönetimi ele geçirmesi sonrasında ülkeden kaçış yapmak isteyenler havalimanında bulabildikleri uçakların kanat ve tekerleklerine tutunarak ülkeden çıkış yapmak istemişti. Bir nakliye uçağının kanadına tutunan iki kişi ise uçak havalanınca düşerek yaşamını kaybetmişti. Bu görüntüler dramın hangi boyutta olduğunu gösterirken uçaklarla ülkeden çıkış yapabilenlerin ise nereye gittikleri merak ediliyor.

Konuyla ilgili olarak sivilleri alarak ülkeden havalanan uçak, Rusya’ya göre Uganda’ya gitti ve Afganlar buraya bırakıldı. Açıklama kapsamında Uganda’ya bırakılan Afganlar geldikleri ülkeden memnun olmadılar ve Uganda’dan da gitmek istiyorlar.

Öte yandan bölge ülkelerine de kara yoluyla göç yapılıyor. Pakistan ve İran sınırlardaki güvenliği arttırırken ülkeden de her geçen gün çıkmak isteyenlerin sayısı artıyor.

Taliban, ülkede şeriat rejiminin uygulanacağını açıklaması sonrasında pek çok Afgan hava veya kara yolu ülkeyi terk etmeyi tercih ediyor. Şimdilik ise tüm ülkeler tarafından Afganistan’a tarifeli uçaklar durdurulmuş durumda.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir