1. Anasayfa
  2. Uçaklardan Haberler

SİHA’lardan Sonra Şimdide F-35 Satışı Gündemde!

SİHA’lardan Sonra Şimdide F-35 Satışı Gündemde!
Amerikadan F-35'ler için Satış Onayı
0

Satış İçin Onay Verildi

ABD tarafından Tayvana’a satılan SİHA’lardan sonra şimdi de BAE’ye satılan 50 adet F-35 uçağı gündem oldu.

Amerika Birleşik Devletleri geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Tayvan’a 600 Milyon dolarlık SİHA satışı yaptığını bildirmişti. Amerika bu ciddi satıştan sonra şimdide BAE’ye 50 adet F-35 Savaş uçağı satışı için onay çıktığını bildirdi.

Ayrıca 23.4 milyar dolar değerindeki uçakların yanında MQ-9B tipi SİHA’lar ve füze mühimmatlarının da satışın içinde yer aldığı belirtildi. Füze mühimmatlarının da 10 milyar dolar değerinde olduğu öğrenildi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo satış için onay talimatı verdiğini söyledi.

BAE F-35 uçakları ile İran tarafından gelen tehditlere karşı savunmasını büyük ölçüde arttırmış oldu. ABD Dış İşleri Bakanı yaptığı açıklama da ” BAE’nin İsrail ile ilişkileri düzeltme konusundaki tarihi anlaşması, bölgenin stratejik durumunu olumlu yönde kullanmak için bir imkan sunuyor. Düşmanlarımız, özellikle İran’da bulunanlar bunu biliyor ve bu başarıyı bozmak için hiçbir şeyden vazgeçmeyecekler” dedi.

ABD Dış İşleri Bakanı Pompeo satış onayına yönelik yaptığı açıklamada “Teklif edilen satış, BAE’yi çok daha kabiliyetli kılacak ve İsrail’in niteliksel üstünlüğü ile tamamen tutarlı bir şekilde BAE’yi ABD ile ortak olarak çalışır hale getirecek” diye belirtti.

ABD F-35 savaş uçaklarının yanında satış yaptığı diğer hava araçları ve füze mühimmatları ile stratejik ortaklıklarını arttırıyor. Özellikle üstün ülkelerden baskı gören bölgelere yaptığı savunma sanayi yardımları ve satışları ile kendine yeni müttefik gruplar yaratıyor diyebiliriz.

Satışlarda belirtilen rakamlar oldukça ciddi miktarlar olması nedeni ile dünya çapında yankı uyandırıyor. ABD‘nin yaptığı bu hamleler ile uçak sanayi alanında göz dağı verdiği de yapılan yorumlar arasında yer alıyor.

Dilerseniz ”ABD’den 600 Milyon Dolarlık SİHA Satışı!” haberimize de BURADAN ulaşablirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir