1. Anasayfa
  2. Uçak Kazaları

Yolcu Uçağı İniş Sırasında Sürüklendi

Yolcu Uçağı İniş Sırasında Sürüklendi
0

Pistten Çıktı

Yakutistan – Moskova seferini yapan yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıktı!

Son 10 gün içerisinde 5+ pistten çıkma olayı gerçekleşti. Bugün yabancı kaynaklardan gelen haberlere göre bu olaylara bir yenisi daha eklendi.

Yakutistan – Moskova seferini yapan yolcu uçağı beklenmeyen bir şekilde pistten çıktı. Olay anında uçak 30 metre kadar sürüklendi.

Moskova’ya gitmek üzere Neryungri hava limanından havalanan Yakutistan Havayolları’na ait Boeing 737-700 tipi yolcu uçağı Vnukovo Havalimanı’na normal bir iniş yapmak için hazırlanıyordu.

İniş işleminin ardından pistte tutunamayan VQ-BIP kuyruk tescilli uçağın kontrolden çıkarak yaklaşık 30 metre kadar sürüklendiği ifade edildi. Durumun sebebi olarak ise olumsuz hava şartları olduğu söylendi.

İçerisinden 109 yolcu ve 7 mürettebat bulunan uçakta her hangi birinin yaralanmaması ise mucize olarak görüldü. 30 metre sürüklenen uçakta kimsenin burnu kanamadan hızlı bir şekilde tahliye edildi.

Olay yerine hemen hava limanı ekipleri sevk edildi. Paylaşılan son görüntüler de ise uçağın tekerleklerinin kapandığı ve yer ile temas ettiği görülüyor.

Ek olarak iniş yapılan pistte ki buzlanma da gözden kaçmadı. Bu tür durumlar için önceden gerekli tedbirlerin alınması gerekiyordu.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar da olumsuz hava şartlarına ek olarak yerde meydana gelen buzlanmanın da etkili olduğu belirtildi. Olay ilgili sorumlu olan kişiler hakkında incelemeler başlatıldı.

Yakutistan Havayolları’na ait  uçağın pistten çıkması nedeni ile de soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Uzmanlar tarafından olay hakkında ki detaylar araştırılıyor.

Dilerseniz ”Düşürülen Ukrayna Yolcu Uçağı İçin Temsilciler Bir Araya Geldi” haberimize de BURADAN ulaşabilirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir