1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri
Trendlerdeki Yazı

Uyuşturucu İle Mücadele’de Bal Arıları Kullanılacak

Uyuşturucu İle Mücadele’de Bal Arıları Kullanılacak
0

Geçen yıl Anvers (Antwerpen) limanında 64,5 ton kokain ele geçiren Belçika, giderek artan uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele edebilmek adına özel eğitimli bal arılarını kullanmaya karar verdi.

Belçika, son yıllarda büyük artışa geçen uyuşturucu kaçakçılığı sebebiyle Avrupa’da “lider ülke” konumuna yükselmişti.

2020 yılında Anvers limanında, piyasa değeri 7,5 milyar euro değerindeki 64,5 ton kokainin dışında, 14,5 ton esrar, 446 kilo eroin ve 7,7 ton da sentetik uyuşturucu ele geçirilmişti. Bunun üzerine Belçika da ki hava alanlarında da uyuşturucu ile mücadele için bal arıları kullanılacak.

Uyuşturucu mafyalarının giderek daha farklı yöntemler kullanmasın üzerine, Belçika Gümrüğü de yeni mücadele yolları aramaya başladı. Bu kapsamda, uyuşturucuların yakalanması özel eğitimli bal arılarının kullanılması düşünüldü. Bu aynı zamanda, Almanya ve İngiltere polisi tarafından da kullanılan bir yöntem. Bir İngiliz şirketi, bal arılarının kolaylıkla eğitilebileceğini kanıtladı.

‘Dillerini Çıkartmaları İzlenecek’

Arılar, kokain kokulu havanın üflendiği bir kutuya kondu. Bu sırada arılara şekerli su verildi. Belirli aralıklarla dördüncü kez hava verildikten sonra arılar, kokain kokusunu yemekle ilişkilendirdi. Bu şekilde şartlandırılan arılar, kokain kokusun alan arılar dillerini dışarı çıkarmaya başladı.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir