1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri
Trendlerdeki Yazı

Dünyanın En Güvenli Seçilen 10 Havayolu

Dünyanın En Güvenli Seçilen 10 Havayolu
2

2020’de Dünyanın En Güvenli Havayolları Listesini Sizler İçin Topladık. Avustralyalı Qantas şirketi Yedinci Kez İlk Sırada Yer Almayı Başardı. Peki, Türkiye’den ilk 10’ye girebilen Var Mı? Gelin Beraber Bakalım..

Bir havayolu güvenliği inceleme sitesi olan Airlineratings, korona virüs salgını döneminin en güvenli havayollarını açıkladı. Dünya çapında takip edilen 405 havayolu arasında en güvenli şirketin Qantas olduğunu belirlendi.

Avustralyalı bayrak taşıyıcı 2014 yılından beri en güvenli havayolu olma özelliğini elinde bulunduruyor. Sadece 2018 yılında bu ödülü kazanan bir havayolu olmadığı için ilk 20’ye giren havayollarına alfabetik sıralamayla ödüller verilmişti.

En güvenli havayollarında sıralamalar; havacılık kurumları denetimleri, hükümet denetimleri, kazalar, olay kayıtları, filo yaşı, mali durum, pilot eğitimi gibi özelliklere bakılarak değerlendiriliyor.

Liste Nasıl Yapıldı?

Qantas’ın liderliğini yaptığı listede ikinci sırada Air New Zealand, üçüncü sırada EVA Air yer aldı. Dünyanın en önemli havayollarından British Airlines’ın listede olmaması ise filo yaşının yüksek olmasından ötürüydü. Havayolunun filo yaşı 13,8 ortalamada olması liste dışında kalmasının en büyük sebebi oldu.

United, American Airlines, Delta, ANA ve JAL gibi diğer önemli şirketlerin ise uçuşlarda bazı pilotlarının alkol kontrollerinin pozitif çıkmasından dolayı listede yer almadığı görüldü.

Düşük Maaliyete Güvenlik

Web sitesi aynı zamanda dünyanın en güvenli düşük bütçeli havayollarının da bir listesini de hazırladı. Ancak listede havayolları eşit olarak sıralandı. Alfabetik olarak listelenen havayolları şu şekilde oluştu: Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, Jetblue, Volaris, Vueling, Westjet ve Wizz Air.

Dünyanın En Güvenilir 10 Havayolu Firması:

1- Qantas

2- Air New Zealand

3- EVA Air

4- Etihad

5- Qatar Airways

6- Singapur Airlines

7- Emirates

8- Alaska Airlines

9- Cathay Pacific

10- Virgin Avustralya

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Bu site sayesinde uçak kazaları ve uçak ile ilgili bir çok bilgiye sahip oldum çok memnun kaldım bu yüzden herkese tavsiye ederim.

  2. Gerçekten de en güvenli ve en güvenilir hava yolu firmaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir