1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

Pnr Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

Pnr Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?
0

Havayolu biletleri veya diğer rezervasyon işlemlerinde sıklıkla kullanılan bir soru olan pnr kodu nedir? ne işe yarar? sorusunun cevabını bilmek oldukça gereklidir. Çünkü PNR kodu olarak bilinen ve kısaca rezervasyonunuza ulaşmak için kullanılan bu kodu bilmeniz beraberinde farklı kolaylıkları da getirecektir. Bunun anlamı genelde havayolu biletleriniz hakkında işlem yaparken anlaşılır. Biletinizi görüntülemek de dahil olmak üzere her türlü işlem için PNR kodundan yararlanmak mümkündür. Bunun için bilinmesi ve mutlaka not edilmesi gerekir. Bilet düzenlerken de oluşturulması son derece gereklidir.

PNR Nedir?

Havayolu firmasından bilet aldığınızda size oluşturulan her bilet için bir PNR kodu verilir. Bu PNR kodu yaptığınız tüm işlemlerin özetlerine ulaşmanızı sağlar. Anlamı biletleme yapılmış veya rezervasyon oluşturulmuş tüm işlemlerdir. Çünkü PNR kodu ile birlikte tüm işlemlere tek kod ile erişim sağlama şansınız olur.

Gerekli midir?

Birçok işleme yarayan ve bilet düzenleme numarası olarak da kabul edilebilen bu işlem numarası sayesinde işlemlerinizi görüntülemek de dahil sayısız işlemi birkaç tık sayesinde yapabilirsiniz.

Ne İşe Yarar?

PNR kodu oluşturulmuş bir bilet için yapabileceğiniz birçok işlem bulunur. Biletinizin detaylarına bakmak için düzenlediğiniz sayfa veya havayolunun sitesinden sadece bu kodu kullanmak yeterli olacaktır. Bu sayede kolaylıkla erişim şansınız olur.

Düzenleme ve Değişiklik

Biletinizle alakalı bir değişiklik, iptal veya düzenleme yapmak istediğinizde de sizden istenen ilk bilgi biletinizin PNR numarası olacaktır. Biletinizin puanlarını işletmek için bile PNR kodunu bilmeniz gerekir. Bir kez düzenlenen ve her biri birbirinden farklı olan biletlerin karışması da söz konusu olmaz.

PNR Kodunun Oluşturulması Nasıl Olur?

PNR kodu oluşturmak için yolcunun bileti için rezervasyon yaptırması veya satın alma işlemini tamamlaması yeterli olur. Havayolu sistemleri başta olmak üzere birçok biletleme yapan firma ve sistemde PNR kodu yapılan işleme tekrar erişim sağlamak için son derece kolaylık sağlayan bir yoldur.

PNR Numarası Olmadığında Ne Olur?

Yaptırmak istediğiniz herhangi bir işlem olduğunda sizden PNR kodu istenir. Bu kodun verilmesi hem sizin hem de işlemi yapan firma için büyük kolaylık olacaktır.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir