1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

Uçak Tutması Nedir? Neden Olur? Ne Yapılmalıdır?

Uçak Tutması Nedir? Neden Olur? Ne Yapılmalıdır?
0

Uçak Tutması Nedir? Neden Olur? Ne Yapılmalıdır?

İnsanların yaşamında hareket başlı başına bir yer teşkil ediyor. Bir yerden bir yere hareket ederken de insanlar yürüyemedikleri zaman farklı türden araçlar kullanıyorlar. Bu araçlardan bir tanesi de özellikle zamana karşı yarışan ve/veya uzun mesafeli yolculuk yapanlar için uçaklardır. Gökyüzünde bulutların üzerinde olmak çok güzeldir ama kimi insanların uçağa bindiği zaman uçak tutması gibi karşı karşıya kaldıkları son derece önemli ve kimi zaman bu sorun nedeni ile kişinin uçak ile yolculuk yapmasını engelleyen bir sorun vardır.

Uçak Tutması Ne Demektir?

Şimdi uçak tutması nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir ise en basit ifade ediş biçimi ile bir tür uçak uyumsuzluk problemidir. Uçağa binen kişide bulantı, baş dönmesi, kimi zaman kusma, terleme gibi sorunların ortaya çıkmasına uçak tutması adı verilir. Uçağın ilk hareket etmeye başladığı ve titrediği dönemlerde bu sorun  kimi kişilerde görülebilir olan bir durumdur.

Uçak Tutması Neden Olur?

Uçak tutmasının nedenleri arasında kişinin yükseklik korkusu, geçmiş dönemde yaşadığı bir takım uçakta yaşanan travmaları, göz ve kulak arasında yaşanan uyumsuzluklar, iç kulak içinde yaşanan kimi sorunlar da bu tür bir soruna yol açabilir. Aşırı hassas insanlarda da bu tür bir sorun görülebilmektedir.

Uçak Tutmaması İçin Neler Yapılabilir?

Son olarak uçak tutmaması için neler yapılır sorusuna verilebilecek belli başlı bazı yanıtlar vardır. Eğer bunlar yapılır ise kişi uçak tutmasını sorununu yaşamayacak ya da bu sorunu en aza indirgeyecektir. Öncelikli olarak her şeyin insan beyninde başlayıp bittiği unutulmamalıdır. Bu noktada kişinin kendisine bu alanda yapacağı terapi ve bir tür meditasyon telkin son derece faydalı olacaktır. Kişi bu sorunu kendi kendine aşabileceğine kendisini ikna etmelidir.

Uçağa binmeden önce beslenmesine son derece dikkat etmesi de bir diğer yapılması gerekenler arasındadır. Kişi uçağa binmeden önce kesinlikle katı besinler tüketmemeli bunun yerine hafif salata gibi yiyecekler yemeli, bol bol doğal meyve suları tüketmelidir. Kesinlikle her türden gazlı ve asitli yiyeceklerden uzak kalınması gerekir.

Kişi giydiği kıyafete de dikkat etmelidir. Dar olmayan, bol içinde rahat edeceği doğal malzemelerden yapılan, üzerinde hiçbir biçimde ağırlık yapmayacak giysileri tercih etmelidir. Bu da rahatlamasında son derece etkili olacaktır.

Uçakta koltuk seçimi de son derece önemlidir. Uçağın sağ kısmına ve orta kısımlarında bir yerde oturmalıdır.

Uçuş esnasında parlak olan ekranlara bakılmaması önemlidir. Ayrıca kitap dergi vb. şeyler okunmamalıdır.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir