1. Anasayfa
  2. Uçak Kazaları

2019 Yılında Yaşanan Uçak Kazaları

2019 Yılında Yaşanan Uçak Kazaları
0

Dünya genelinde her yıl olduğu gibi 2019 yılında yaşanan uçak kazaları olayları da, yine birçok insanın hayatını etkileyen bir durumu meydana getirmiştir. Ulaşım, günlük insan yaşamının en gereksinim duyulan ihtiyaçlarından biridir. Bu bakımdan insanlar bunu daima en güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek ihtiyacı içerisinde olabilirler. Hayatta her seçenekte daima asgari düzeyde de olsa bir risk mevcut bulunmaktadır. Fakat yine de bu konuda yaşananlar ve tecrübeler bizlere neyin seçilmesi konusunda iyi bir öngörü ve fikir verebilmektedir. Kara taşımacılığına nazaran ulaşımda hava yolunun tercih edilmesi, istatistiklere bakıldığında buna göre daha güvenli görünmektedir. Ancak daima bir riskin olması geçmiş senelerde olduğu gibi 2019 yılında da uçak kazası olaylarını kaçınılmaz bir hale getirmiştir.

Uçak Kazası Oranları

Her yıl çeşitli araştırmaların ve analizlerin neticesinde ortaya çıkan tabloya bakıldığında 2019 yılında toplamda 20 uçak kazası olayının meydana geldiği belirtilmiştir. Bu kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısının ise 238 civarlarında olduğu bildirilmiştir. Fakat tüm dünyadaki havaalanlarından kalkan uçakların sayısı yaklaşık olarak 39 milyona denk gelmektedir.

Bu kadar yüksek bir rakamın içerisinde kaza sayısının diğerlerine göre düşük bir düzeyde olması, yine en az riskin hava ulaşımında olduğunu bizlere teyit etmektedir. Yaşanan kazalar, yolcu uçaklarında meydana gelebildiği gibi bunlar arasında bireysel uçaklar ya da bir kargo şirketine bağlı çalışan uçaklar da yer almaktadır.

2019 yılı, uçak kazaları açısından yine biraz emniyetli geçen yıllardan biri olmuştur. 2017 yılı ise yapılan araştırmalara göre hava ulaşımında en az can kaybının yaşandığı yıl olarak istatistiklerde yer almaya devam etmektedir.

Kazaların Yaşandığı Bölgeler

Geçmiş yıllarda birçok insanın hayatını kaybettiği uçak kazaları arasında özellikle Ukrayna’da 2014’te yaşanan olay, en kötü olanlardan biriydi. Ayrıca yine Rusya’da 2013 yılında yaşanan olayda 50 kişi hayatını kaybetmişti. 2019 yılına baktığımızda ise yaşanan uçak kazası olaylarının ağırlıklı olarak en fazla Kuzey Amerika’da olduğunu görmekteyiz. 11 kazanın burada gerçekleşmesinin yanı sıra diğer kazalar ise Alaska ve Kanada gibi ülkelerde meydana gelmişti.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir