1. Anasayfa
  2. Uçak Kazaları

Okyanusa Düşen Uçaklar

Okyanusa Düşen Uçaklar
0

Sivil Havacılıkta kayıtlara geçen okyanusa düşen uçaklar listesi ve kaza sebepleri, yetkililer tarafından özenle araştırılarak yeni tedbirler uygulamaya sokulmaktadır. Buna rağmen dünyanın en güvenli ulaşım aracı olarak bilinen uçaklar da kaza yapar.

Tarihe Geçen Uçak Kazaları Kore Havayolları – 007 No’lu Uçuş

Kaza 1 Eylül 1983’te meydana geldi. Alaska’dan kalkarak Güney Kore’ye yolcu taşıyan uçak, rotadan çıkarak iki kez Sovyet hava sahasını ihlal etti. İkinci giriş sırasında uyarılmadan Sovyet Hava Kuvvetleri tarafından düşürülen uçak, Japon Denizine düştü. Uçakta yolculuk yapan 269 kişinin tamamı hayatını kaybetti.

Air France – 447 No’lu Uçuş

Air France’a ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı, Brezilya-Fransa seferini yaparken okyanusa düştü. Bu kazada yolcular arasında bir Türkün olması ülkemizde de derin üzüntü yarattı.

Yemenia Havayolları – 626 No’lu Uçuş

30 Haziran 2009’da meydana gelen kazada kurtulan tek kişi 12 yaşında bir kız çocuğu oldu. Yemen Havayollarına ait Yemenia adlı şirketin Airbus A310 tipi uçağı, Moroni’den havalandı. Kısa süre sonra bilinmeyen bir sebeple Komor Adası açıklarına düşen uçakta 153 kişi hayata gözlerini yumdu.

Flash Air – 604 No’lu Uçuş

3 Ocak 2004’te meydana gelen kazada kurtulan olmadı. Boeing B-737 tipi uçak, Mısır’ın Sharm el Şeyh şehri üzerinden geçerek Kızıldeniz’e çakıldı. Uçakta bulunan 148 yolcu sulara gömülerek hayatını kaybetti.

Armavia Havayolları – 967 No’lu Uçuş

3 Mayıs 2006’da meydana gelen kazada 113 kişi yaşamını yitirmiştir. Airbus A320-211 tipi uçak Rusya semalarında Soçi Havalimanına yaklaşırken radardan kaybolmuştur. Daha sonra Karadeniz’de uçağa ait parçalara rastlanmıştır.

Hindistan Havayolları – 605 No’lu Uçuş

14 Şubat 1990’da yaşanan kazada 88 yolcu ve 4 mürettebat hayatını kaybetmiştir. Airbus A320-231 tipi uçak Bangalore Havalimanına yaklaşmak üzereyken hemen deniz kıyısında düşmüştür. Kazanın alçalma esnasında olması ve tam olarak deniz üzerinde olmaması yolcular için bir şans gibi görünse de kazadan kurtulan olmamıştır.

Pegasus Havayolları – PC8622 No’lu Uçuş

Ankara-Trabzon seferini başarıyla gerçekleştiren uçak manevra yaparken pistten çıkmış ve denize 25 metre kala balçığa sağlanarak durmuştur. Kazada uçakta bulunan 162 yolcu ve 6 mürettebat sorunsuz olarak tahliye edilmiştir.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir