1. Anasayfa
  2. Uçaklardan Haberler

Rus Uçağı Rekor Kırdı!

Rus Uçağı Rekor Kırdı!
Rus Uçağı Dünya Rekoru Kırdı
0

Dünya Rekoru!

Rus Hava-Uzay Kuvvetleri Stratejik Havacılık Komutanı Sergey Kobılaş, Tu-160 hipersonik stratejik bombardıman uçaklarının, bu sınıftaki uçaklar için uzun uçuş menzili ve ucuş süresi bakımından dünya rekoru kırdıklarını bildirdi. Basın mensuplarına Tu-160’ların uçuşu ile ilgili bilgi veren Sergey Kobılaş, uçakların bu sınıfta bulunan hava araçları için kesintisiz uçuş menzili ve süresi bakımından dünya rekoru kırdıklarını ifade etti.

Kobılaş, “Bugün Tu-160 hipersonik stratejik bombardıman uçakları ile iki uzun menzilli uçuş ekibi, uçuş menzili ve uçuş süresi bakımından yeni bir rekora imza attı. Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’nin pilotları, 20 bin kilometreden fazla yol kat ederek 25 saatten fazla havada kalmayı başardı” diye açıklama yaptı. Havacılık alanında özellikle Rus uçakları yüksek teknolojileri ve ayırt edici özellikleri ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Sınıfının En İyisi

Rus komutan, ‘bu sınıftaki uçaklarla şimdiye kadar hiç kimsenin bu kadar uzun süre uçmadığını’ açıklamalarına ekledi. Bu alanda bir önceki rekor yine Rus Tu-160 uçakları sayesinde 2010 yılında kırılmıştı, o zamanki pilotlar 24 saat 25 dakika gibi ciddi bir süreyle havada kalmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadaysa, Tu-160 uçaklarının rotasının Arktik Okyanusu’nun orta kısmından, Pasifik Okyanusu, (Sibirya’nın kuzeyindeki) Kara Denizi, Laptev Denizi, Doğu Sibirya, Çukçi Denizi, Barents Denizi’nin tarafsız sularının üzerinden geçtiği kayıtlara eklendi.

Tu-160 Tanıtım Videosu

Uçuş sırasında Rus uçağı rekor kırarak 6 adet İl-78 uçağından üç kez yakıt takviyesi yaptı. Açıklamada, “Rotanın belirli aşamalarında Tu-160 stratejik bombardıman uçaklarına Su-35S avcı uçaklarının yanı sıra yabancı ülkelerin uçakları da eşlik etti” denildi. Açıklamada ayrıca Rus bombardıman uçaklarının uçuşunun uluslararası hava sahası kullanım kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalınarak gerçekleştirildiği bildirildi. Rusya, SU-35S gibi avcı uçaklarının yanı sıra Tu-160 bombardıman uçakları ile de gündeme oturmayı başardı. Her geçen yıl başarı hanesine bir yenisini ekleyen Rusya, havacılık teknolojileri ve sistemsel başarıları ile oldukça sıkı takip ediliyor. Rusya’nın bu teknolojik hamlesinden sonra diğer Avrupa ülkelerinin de teknolojik rekabete girebileceği düşünülüyor.

Dilerseniz Somali’de meydana gelen uçak kazası haberimize de BURADAN ulaşablirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir