1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

Elon Musk Havayolu Taşımacılığında Ezberleri Bozacak

Elon Musk Havayolu Taşımacılığında Ezberleri Bozacak
2

Dünyada pek çok ezberi bozan Elon Musk, havayolu taşımacılığı için de ezberleri bozmaya hazırlanıyor. Elektrikli arabaları bambaşka bir noktaya getiren daha sonra en büyük ilgi alanlarından bir olan uzay ile ilgili önemli adımlar atan ve çığır açan teknolojik gelişmelere imza atan Musk, havayolu taşımacılığı ile ilgili yaptığı açıklamalar ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Havayolu ulaşımının hala çok uzun olduğunu söyleyen ve bunun geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Musk, New York ile Londra arasındaki uçuşun sadece 29 dakikada gerçekleştirilebileceğini söylediği açıklamaları ile gündeme geldi. Bununla da kalmayan Elon Musk, Avustralya’dan Londra’ya ise sadece 51 dakikada uçulabilmesi gerektiğinin iddiasında. Şimdiye kadar iddia ettiği hemen her şeyi başaran ünlü girişimcinin bu uçuşların nasıl kısalabileceğini belirttiği bu açıklamalar, havacılık sektöründe pek çok taşı yerinden oynatacak gibi duruyor.

Uzay Yolculuğu ile Havayolu Taşımacılığı Birleşecek

Bunu ilk duyduğunuzda kulağınıza bir bilim kurgu filminin senaryosu gibi gelse de gerçek pek de öyle değil. Space X uzay şirketinde Mars görevlerinde kullanılacak olan BFR roketi ile ilgili olarak Elon Musk’ın bir diğer hedefi de bu roketleri kıtalararasında da kullanmak. Tabii ki işin özü bu kadar basit değil.

Earth to Earth isminin verildiği bu projede, BFR roketinin yörünge dışına çıkıp, ülkeler arasındaki ulaşımın sürtünmesiz bir ortamda çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilip istenilen ülkeye inişi sağlanması mantığına dayanıyor. Bu yolculuğun fiyatının ilk başlarda oldukça yüksek olacağını düşünüyorsanız hiç de yanılmıyorsunuz. Ancak Elon Musk, bu yolculuğun fiyatını diğer uçuşlardan farklı olmaması için de çalıştığını belirtiyor. BRF roketi ile gerçekleşecek bu uçuşun 100 kişi kapasiteli olacağı ön görülüyor.

Bu projenin ne zaman başlayacağı da oldukça merak konusu. BRF roketinin Mars görevinde 2024 yılında kullanılmaya başlanması hedefleniyor. Dolayısıyla tüm dünyayı 1 saatten az bir mesafeye indiren uçak yolculuğunun 2030’lu yıllarından başında gerçekleşeceğini düşünebiliriz. Tüm dünya, havayolu sektörü ile bu heyecan verici projenin süreci ile ilgili merakla bilgi bekliyor.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Ocak 28, 2021

    Adam bütün sektörlere saldırıyor, gerçi yaparım dediği bütün alanlarda da başarılı oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir