1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

Türk Hava Yolları Kendi Kargo Şirketini Kuruyor!

Türk Hava Yolları Kendi Kargo Şirketini Kuruyor!
thy
0

THY’den Yeni Şirket Açıklaması

Pandemi ile birlikte en çok etkilenen sektörlerden birisi de tabi ki hava yolları şirketleri oldu. Bu şirketlerin birçoğu gerçek anlamda her sene büyük cirolar yapmayı başarıyorlardı. Çünkü dünya turizm teknolojinin gelişmesi ve kültürlerin kaynaşmasıyla çok daha iyi bir noktaya geldi. Bu durum da çok doğal bir şekilde THY gibi firmalara yaradı.

Ancak ne yazık ki içinde bulunduğumuz 2020 yılının ilk aylarında dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle bu sektör de ciddi anlamda yaralar aldı. Özellikle de dünyada turizmin bitmesi ve neredeyse dünya üzerindeki her ülkenin karantinaya başlamasıyla beraber hava yolu şirketleri önemli ölçüde zarar etmeye başladılar. Bu durum karantinanın bitmesiyle birlikte bir nebze düzelmiş olsa da etkileri hala devam ediyor ve muhtemelen yıllar boyunca da devam edecek.

Bu zor günlerin ardından Türk Hava Yolları yönetim kurulundan piyasa tarafından hiç beklenmedik bir duyuru geldi. Türk Hava Yolları yönetim kurulu yaptığı açıklamayla birlikte gelecekteki yurt dışı işbirlikleri için ayrı bir platform oluşturacaklarını açıkladılar. Bu platform ise tam anlamıyla THY’ye bağlı olarak çalışacak olan bir hava kargo şirketi denebilir.

Bu kargo şirketiyle ilgili KAP’a kapsamlı açıklamalarda bulunan THY, söz konusu hava kargo şirketiyle birlikte yeni işbirliklerine çok daha kolay bir şekilde kapı açabilecek ve çeşitli gelişmelerle tekrardan gündeme gelecek gibi görünüyor. Öyle ki uzun yıllardır ortak şekilde çalıştığı Turkish Cargo alt markası yerine hava kargo şirketi kuruldu ve bu da kesinlikle yeni gelişmelere kapı aralayacaktır.

Dilerseniz ”Havacılık Sektörü Aşı Dağıtım Çalışmalarına Başlıyor” haberimize de BURADAN ulaşablirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir