1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

Japon Vatandaşlar Ve Oturma İzni Olanlar Dışında Giriş Yasak!

Japon Vatandaşlar Ve Oturma İzni Olanlar Dışında Giriş Yasak!
japonya
0

Sınırlar Kapatıldı

Japonya’ya hava yolu girişlerinde Japon vatandaşlar ve oturma izni olanlar dışında girişler yasaklandı.

Covid-19’un son zamanlarda İngiltere’de mutasyona uğradığı belirtilmişti. Fakat ülkemizin yetkili kurumlarından gelen açıklamalarda İngiltere’de meydana gelen mutasyonun bizde olmadığı belirtildi.

Her ne olursa olsun Türk Hava Yolları PCR testlerini zorunlu kıldı. Toplum sağlığı için giriş çıkışlarda güvenliği sağlamak için bu önemli bir adım oldu.

Aynı testin zorunluluğu artık Japonya’da da geçerli hale geldi. Japonya’da meydana gelen mutant Kovid-19 vakasının ardından yeni bir karar alındı. Artık Japonya’ya hava yolu ile yapılan giriş çıkışlarda PRC testi zorunluluğu mevcut.

Fakat ülkenin aldığı tedbirler bununla da sınırlı kalmadı. Cuma günü İngiltere’den gelen bir ailede mutasyona uğramış virüs vakası olduğu Japonya basını tarafından duyurulmuştu.

Japon hükümeti bu duruma karşı yeni aldığı tedbirleri de bugün itibariyle açıkladı. Japonya’da alınan yeni kararlar ile ülkeye havayolu ile giriş yapacaklara da PCR negatif testi zorunlu hale getirildi,

Alınan bu yeni karar Japon vatandaşlar ve oturma izni olan yabancılar dışında ülkeye giriş yapılmayacağı açıklandı. Yani turist giriş çıkışı artık olmayacak.

Japonya Covid-19 konusunda oldukça hassas davranıyor. Alınan bu tedbirler ile mutasyona uğramış virüslerin tamamen engellenmesi amaçlanıyor.

Artık eğer Japon vatandaşı değilseniz ve oturma izniniz yoksa hava yolu ile Japonya’ya giriş yapılamayacak. Bu tedbirlerin ne kadar süreceği hakkında ise net bir açıklama gelmedi.

Mutasyona uğrayan virüs vakalarının artması ile diğer ülkelerinde aynı tedbirleri alabileceği söylendi. Özellikle hava yolu şirketleri bu konuya oldukça büyük önem gösteriyor.

Dilerseniz ”THY’den PCR Testi Hakkında Açıklama” haberimize de BURADAN ulaşabilirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir