1. Anasayfa
  2. Uçak Kazaları

Tarihte Gerçekleşen İnanılmaz Uçak Kazaları

Tarihte Gerçekleşen İnanılmaz Uçak Kazaları
0

Günümüz de insanlar tarihin en modern dönemini yaşarlar. Özellikle günümüzde modernlik ulaşım imkânları ile paralel olan bir durum olmaktadır. Buna göre günümüzde en modern ulaşım imkânı uçak olmaktadır. Buna göre uçak ile dünyanın hemen her yerine en fazla 20 saatte ulaşabilmek mümkün olmaktadır. Neticede en güvenli ulaşım aracı da uçak olmaktadır. Geçmişte ekonomik olarak oldukça pahalı olan uçak yolculukları genelde üst zumreye hitap eden bir yolculuk olmaktaydı. Fakat günümüzde artık hemen herkes bu uçak yolculuğundan yararlanmaktadır. Nitekim her ne kadar nadirde olsa küçük ve büyük uçak kazası da olmuştur. Bunlar tarihte gerçekleşen inanılmaz uçak kazaları başlığı ile öğrenilebilecek kazalardır. Buna göre uçak kazası nadir olur fakat olduğunda ise ölümcül olmaktadır. Burada bahsedilecek uçak kazaları genelde aynı ölçekte olan kazalardır. Sıralaması bir anlam ifade etmez.

11 Eylül Terör Saldırısı

11 Eylül dünya tarihinde önemli bir dönem olmaktadır. İlgili tarihte dönemin en büyük gücü olan ve topraklarından herhangi bir dış saldırı sonucu kayıp vermemiş olan ABD 3 farklı terör saldırısına uğramıştır. Bu saldırılar yolcu uçakları ile olmuştur. Buna göre 2 yolcu uçağı ikiz kulelere bilinçli çarptırılmıştır. Yine bir yolcu uçağı pentagona girmiştir. En son yolcu uçağı ise yine teröristler tarafından yere çakılmıştır. Birçok insan bu saldırılarda hayatını kaybetmiştir.

Flight 19

1945 yılında gerçekleşen bu olayda ABD donanmasına ait 6 uçak rutin bir tatbikat esnasında kaybolmuştur ve haber alınamamıştır.

1999 Atlantik Kazası

Mısır’a ait olan bir uçak 1999 yılında Mısır’dan havalanarak ABD’ye doğru yol almıştır. Buna göre oldukça yüksek bir durumdayken birden ateş almış ve irtifa kaybederek Atlantik denizine düşmüştür. 207 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu kapsamda ABD ve Mısır yetkililerinin farklı raporları üzerine kaza bir gizem olarak kalmıştır.

Air France 447 Kazası

31 Mayıs 2009 da Rio’dan havalanan uçak Paris’ e doğru yola çıktı. Birkaç saat sonra Atlantis Okyanusu üzerinde düşen uçağın düştüğü birkaç saat sonra anlaşıldı. Çünkü düşerken herhangi bir acil çağrı yapılmadı. Uçak düştükten 2 yıl sonra cesetlere ve kara kutuya ulaşıldı. Ancak halen daha uçağın neden düştüğü gizemini korumaktadır. Bu kazada toplam 228 kişi hayatını kaybetti.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir