1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri

Boeing ve Raytheon İşten Çıkarmalara Gidiyor

Boeing ve Raytheon İşten Çıkarmalara Gidiyor
Boeing ve Raytheon'da İşten Çıkarmalar Başladı
0

Binlerce İşçi!

ABD’li Boeing ve Raytheon şirketleri Covid-19’un yarattığı ekonomik kriz nedeniyle işçi çıkaracağını bildirdi.

ABD’li iki şirketin verdiği işten çıkarma sinyalleri dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Binlerce işçinin söz konusu olduğu işten çıkarılma konusunda iki şirketin nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Uçak üreticisi olan Boeing’in üçüncü çeyrek sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, şirketin maddi durumunun Covid-19 salgını ve 737 MAX model uçakların uçuşlarının durmasından dolayı büyük ölçüde etkilenmeye devam ettiği bildirildi.

Boeing işten çıkarılma konusunda yapılan açıklamada, Boeing’in gelirinin bu senenin temmuz-eylül dönemlerinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 29 düşerek 14,1 milyar dolara gerilediği belirtildi. Boeing’in yaptığı açıklamada, şirketin bu senenin üçüncü çeyreğinde 466 milyon dolar gibi ciddi bir zarar ettiği bildirildi. Boeing şirketi, geçen senenin aynı döneminde 1,2 milyar dolar kar elde etmişti. Ortaya koyulan verilerin hiçte iç açıcı olmaması nedeni ile şirket işten çıkarmalara gidecek gibi görünüyor.

Yapılan açıklamada, şirketin hisse başına aldığı karın geçen senenin üçüncü çeyreğinde 1,45 dolar olarak kaydedildiği, fakat bu senenin aynı döneminde ise şirketin hisse başına 1,39 dolar zarar ettiği bildirildi. Boeing Şirket CEO’su Dave Calhoun ise şirketin ekonomik açıdan üçüncü çeyrek bilançosuna dair çalışanlarıyla paylaştığı yazıda, virüs salgının başından bu zamana dek likiditeyi artırdıklarını, yapılan harcamaları azalttıklarını ve üretim oranlarını ciddi ölçüde düşürdüklerini dile getirdi.

Boeing işten çıkarılma konusunda şirket üzerindeki etkiyi sınırlandırmak için çalışan sayısına ilişkin bazı kararlar alındığını söyleyen şirket CEO’su Calhoun, “2021 yılının sonuna kadar yaklaşık 130 bin personelden oluşan bir işgücü bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Boeing ve Raytheon şirketleri 2020 Nisan ayında, virüs salgını nedeniyle personel sayısını yaklaşık yüzde 10 azaltacağını belirtmişti. Şirketin ileriki dönemlerde izleyeceği yol hakkında ise bir çok iddia bulunuyor.

Dilerseniz ”Uçaklarda Virüs Tartışması Başladı” haberimize de BURADAN ulaşablirsiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir