1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri
Trendlerdeki Yazı

Evcil Hayvan İle Uçak Yolculuğu Nasıl Yapılır?

Evcil Hayvan İle Uçak Yolculuğu Nasıl Yapılır?
0

Dünya’nın en hızlı rahat ve konforlu ulaşım araçlarından biri olan uçak yolculukları, sizi bulutların üzerine çıkarır, uzaklarınızı yakın eder havanızı hep güneşli tutar, yeni yerleri keşfetmenin mutluluğunu yaşatır. Keyifli güvenilir bir seyahat geçirmenizi sağlar. Peki ya minik dostunuzla da bu keyifli seyahate dahil ederek aklınızın minik dostunuzda kalmadığı huzurlu bir seyahati istemez misiniz ?

Minik dostunuzla keyifli seyahatiniz için bunları gerçekleştirmek mümkündür fakat sadece minik dostunuz için yapmanız gereken bazı prosedür ve işlemleriniz bulunmaktadır.

Bu işlemleri kısaca 4 ana madde şekilde sınıflandırabiliriz;

•Rezervasyon

•Sağlık raporu

•Kafes

•Ücret

Günümüzde evcil hayvanınızla uçak seyahati yapabileceğiniz bazı firmalar ; Flypgs, Anadolujet, Pegasus.

Seyahat prosedürleri firmadan firmaya farklılık gösterebilir.

Evcil hayvanınız için ilk yapmanız gereken uçuş tercihinizde ilgili firmanın müşteri hizmetleriyle iletişime geçip evcil hayvanınız içinde yer ayırtmanız olacaktır. Ayırtmayı ihmal ederseniz yer bulamayabilirsiniz. Bu aramayı, rezervasyonunuzu 72 saat önceden yaparsanız evcil hayvanınızın seyahatini garantiye almış olursunuz.

Evcil hayvanınız için ikinci yapmanız gereken işlem, minik dostunuzu veterinere getirip yolculukla ilgili bir sakıncası olmadığını belirten belgeyi almanız olacaktır. Bu belgenin yani sağlık raporunun kaşeli ve imzalı olmasını ihmal etmemeniz gerekmektedir. Raporla birlikte aşı ve kimlik kartı olması gerekir.

Evcil hayvanınız ile uçağa binecekseniz hem sizin hem dostunun hemde diğer yolcuların seyahat edebilmesi için üçüncü yapmanız gereken uygun kafesinizi bulmaktır. Evcil hayvanınıza uygun bir kafes veya kutunun minik dostunuza uygun olması, kutu veya kafesin boyutuna göre uçağın kargo bölümünde gitmesi gerekir . Eğer evcil hayvanınız kedi veya köpekse uygun bir sepet, evcil hayvanınız kuş ise uygun bir kafes olmalıdır.

Evcil hayvanınızla seyahatiniz için son yapmanız gereken ona da bir bilet almanızdır. Bu bilet fiyatları gerek yurt içi gerek yurtdışı firmalarda farklılık gösterse de arada çok oynama olmamaktadır.

Seyahatiniz için evcil hayranınızın sağlığından endişe etmenize gerek yoktur. Evcil hayvanınız X-Ray cihazından geçmesi sağlık problemine yol açabilir bu yüzden ilgili havalimanı personelinden destek istemeyi ihmal etmeyiniz.

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir